Kunt u zich in uw omgeving niet of onvoldoende verplaatsen? Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom? Natuurlijk kijkt u eerst of iemand in uw omgeving u kan helpen. Lukt dat niet? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van een vervoersvoorziening.

Wat moet ik doen?

Lukt het niet om vervoer te regelen met hulp van bijvoorbeeld, familie, buren en kennissen? Dan kunt u gebruik maken van openbaar busvervoer of de OpStapbus. Is dat voor u geen oplossing? Dan kunt u gebruik maken van Avan vervoer via een Wmo-vervoerspas.

Openbaar busvervoer

Het openbaar busvervoer is tegenwoordig beter toegankelijk voor mensen met een beperking. Bent u 65+ dan heeft Breng ook een voordelig busabonnement. U kunt gebruik maken van reguliere buslijnen of van flexibel busvervoer via BrengFlex. Bij BrengFlexDeze reist u rechtstreeks naar een bushalte naar keuze, zonder over te stappen. U kunt dus instappen bij een bushalte bij u in de buurt, en uitstappen bij bijvoorbeeld de halte voor de deur van het ziekenhuis. U moet een rit wel van tevoren reserveren via de BrengFlex app of door te bellen. Meer informatie vindt u op de website van Breng.

In de regio rijdt ook een buurtbus. De buurtbus is een kleinschalige vorm van openbaar vervoer. Vrijwilligers vervoeren u met een 8-persoons-busje. U hoeft niet vooraf te reserveren. De buurtbus rijdt in een vast schema één keer per uur een route.

OpStap

Binnen de gemeente Wijchen kunt u reizen met de OpStap bus. Dit vervoer wordt verzorgd door de vrijwilligers van MeerVoormekaar. Voor meer informatie kijkt u op de website van MeerVoormekaar.

Avan

Avan is vervoer voor mensen die zelfstandig of onder begeleiding kunnen reizen. Het vervoer met Avan is goed toegankelijk voor ouderen en voor mensen met een beperking. Ook als u hulpmiddelen gebruikt zoals een rollator, scootmobiel, looprek of rolstoel. Het vervoer wordt uitgevoerd met een taxi of taxibus.

Voor meer informatie of het plannen van een rit gaat u naar de website www.avan-vervoer.nl.

Wat moet ik betalen?

Wmo-vervoerspas voor Avan

Met uw Wmo-vervoerspas voor Avan kunt u met korting reizen. Vanaf uw woonadres kunt u maximaal 25 km per rit reizen met korting. Voor elke rit betaalt u een opstaptarief. U kunt maximaal 1500 kilometer per jaar reizen.

Voor actuele tarieven en betaalwijzen kijkt u op de website van Avan.