Feedback?
HOME  |  Nieuws  |  Nieuwe leverancier hulpmiddelen Wmo

Nieuwe leverancier hulpmiddelen Wmo

Vanaf 1 juni 2020 werkt de gemeente Wijchen met een nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen: Welzorg. Welzorg levert vanaf juni hulpmiddelen aan inwoners met een Wmo-voorziening via de gemeente. Het gaat bijvoorbeeld om scootmobielen en rolstoelen.

Omdat het contract met huidige leverancier Medipoint afliep, hebben de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen een Europese aanbesteding opgestart. Verschillende hulpmiddelenleveranciers deden mee aan de aanbesteding, waaronder Medipoint. Welzorg kwam op kwaliteit als beste aanbieder voor de komende vier jaar uit de aanbesteding.

Overgangsperiode

Heeft u op dit moment een hulpmiddel van Medipoint? Dan ontvangt u in de week van 9 maart een brief van ons over de veranderingen. U kunt uw hulpmiddel blijven gebruiken. Medipoint blijft in de komende overgangsperiode namelijk onderhoud, reparaties en service aan uw hulpmiddel(en) uitvoeren. De overgangsperiode loopt van 1 juni 2020 tot uiterlijk 31 mei 2024.

Nieuwe en vervangende hulpmiddelen

Zodra een hulpmiddel aangepast of vervangen moet worden, neemt Welzorg de taken over van Medipoint. Wanneer u gebruik maakt van meerdere hulpmiddelen, neemt Welzorg deze hulpmiddelen meteen mee over. Ook als ze nog niet vervangen hoeven te worden. Zo heeft u altijd te maken met maar één leverancier.

In de brief die inwoners ontvangen staan meer informatie en contactgegevens voor vragen.