Feedback?
HOME  |  Nieuws  |  Langere wachttijd bij Sociaal Wijkteam

Langere wachttijd bij Sociaal Wijkteam

Op dit moment zijn de wachttijden bij het Sociaal Wijkteam helaas langer dan normaal. Dat betekent dat u langer moet wachten voordat u een gesprek heeft over uw hulpvraag. Spoedvragen pakken wij altijd zo snel mogelijk op.

Hoe lang moet u wachten?

Dat is erg lastig te zeggen. Hoe lang u moet wachten, hangt af van het type hulpvraag. Dat komt omdat er een professional beschikbaar moet zijn met kennis over uw vraag. Een voorbeeld: een verzoek voor een traplift in uw woning is heel anders dan een vraag over opvoeden of hulp bij mantelzorg.

Wat kunt u zelf regelen?

Misschien is uw hulpvraag eenvoudig te beantwoorden. Enkele voorbeelden van veelgestelde vragen:

  • Bent u slecht ter been en heeft u vervoer nodig? Binnen de gemeente Wijchen kunt u zonder verwijzing gebruik maken van OpStap vervoer. Of van het OV-vervoer van Avan binnen en buiten de gemeente Wijchen (de kosten zijn dan wel hoger dan mét een indicatie).
  • Wilt u tijdelijk een hulpmiddel zoals een rolstoel? Kijk dan op onze pagina over tijdelijke uitleen. Ook kunt u gebruik maken van het uitleenpunt van Medipoint aan de Passedwarsstraat 69A in Wijchen.

Waarom is er een wachttijd?

Er zijn steeds meer mensen die een hulpvraag hebben. Ook wordt de gevraagde hulp steeds ingewikkelder. Dit vraagt meer tijd van de professionals van het Sociaal Wijkteam. Ook is er sprake van een personeelstekort.

Wat wordt er gedaan om de wachttijd terug te dringen?

De gemeente Wijchen en het Sociaal Wijkteam zoeken samen naar oplossingen. Op korte termijn zetten we extra personeel in. Ook beoordelen we eenvoudige aanvragen nu met een verkorte werkwijze. We hopen hiermee op korte termijn de wachttijd te verminderen.