Lees pagina voor

Personenalarmering

Woont u alleen en vraagt u zich af wie u kan helpen als u valt of onwel wordt? Of heeft u een partner die u bij nood mogelijk niet kan helpen? In dat geval is personenalarmering misschien wat voor u. Met één druk op de knop kunt u iemand waarschuwen. Personenalarmering kan zo helpen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Alarmering via eigen telefoonaansluiting

U kunt personenalarmering regelen met u eigen telefoonaansluiting. Bijvoorbeeld met een telefoontoestel met extra grote knoppen en programmeerbare hals-alarmhanger erbij. Deze kunt u kopen via internet, een thuiszorgwinkel en elektronica- of telecommunicatie winkels.

Alarmering via meldkamer

U kunt personenalarmering via een meldkamer/alarmcentrale laten lopen. Drukt u op de knop in de hals-alarmhanger? Dan krijgt u een gesprek met de medewerker van de meldkamer. Samen bespreekt u of er iemand moet komen. Dit kan een eigen contactpersoon zijn (bijvoorbeeld een mantelzorger), of een zorgmedewerker of iemand van de beveiliging. Dit spreekt u af wanneer u zich aanmeldt als gebruiker van het systeem.

Via Secuvita kunt u de technische kant van de alarmering regelen. Het plaatsen van de apparatuur bij u thuis en het maken van de verbinding met de Meldkamer. U kunt bellen naar Secuvita via telefoonnummer: 085 877 00 72. Meer informatie vindt u op de website van Secuvita (Deze link gaat naar een externe website).

Alarmering in gebouwen

Sommige zorgaanbieders bieden in hun gebouwen zelf personenalarmering aan. Neem contact op met uw zorgaanbieder voor meer informatie.

Wat kost het?

De kosten hangen af van de soort alarmering u kiest. Bij alarmering via een meldkamer moet u rekenen op een bedrag voor aansluitkosten en maandelijkse kosten.

U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of een vergoeding voor personenalarmering mogelijk is.

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien een vergoeding in de kosten krijgen. Op de website van de gemeente Wijchen vindt u meer informatie. Ga naar de pagina over bijzondere bijstand (Deze link gaat naar een externe website) en bijdrage extra kosten chronisch zieken (Deze link gaat naar een externe website).