De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs zijn gesloten tot en met tenminste 17 januari 2021. Scholen en kinderdagverblijven regelen noodopvang. Er is noodopvang voor kinderen van wie 1 of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep. Deze noodopvang geldt ook voor kwetsbare kinderen voor wie door  bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

Er 2 groepen waarvoor de noodopvang beschikbaar is:

  • Kinderen uit gezinnen waarvan ouders in vitale beroepen werken
  • Noodopvang voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

Kinderen uit gezinnen waarvan ouders in vitale beroepen werken

  • Basisschool: De scholen regelen de opvang tijdens de schooltijden. Komt u voor deze opvang in aanmerking dan kunt u dat bij uw eigen school regelen.
  • De Eerste Stap: Ouders die nu gebruik maken van de opvang voor hun kinderen kunnen met het formulier noodopvang klanten noodopvang aanvragen. Het formulier vindt u op de website van de eerste stap.

Om te beoordelen of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet, kan de school en ook het kinderdagverblijf vragen om een bewijs van de werkgever.

Noodopvang voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

Wilt u gebruik maken van deze noodopvang?

Stuur dan een e-mail naar het Sociaal Wijkteam. Vul bij het onderwerp van de mail in: Noodopvang jeugd.

U kunt ook bellen met het Sociaal Wijkteam: 088-4327432.

Het Sociaal Wijkteam Wijchen gaat in overleg met De Eerste Stap en/of Kans & Kleur. Samen bepalen ze of en waar de noodopvang plaats kan vinden.

Gemeentelijk actieteam

Het gemeentelijk actieteam is weer bereikbaar via noodopvang@drutenwijchen.nl. Heeft u vragen over de noodopvang? Neem dan per e-mail contact met ons op. Wij proberen vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Ook bij ons zijn nog niet alle details van de aangescherpte noodmaatregelen bekend.