Lees pagina voor

Langer zelfstandig wonen

Mensen willen tegenwoordig langer zelfstandig thuis blijven wonen. U kunt hier zelf al veel aan doen door tijdig verbeteringen in uw huis aan te brengen. 

Er komt misschien een moment dat u moeite krijgt met bijvoorbeeld traplopen of met het handmatig uitdraaien van het zonnescherm. Daar kunt u nu al op inspelen. Het fijne daarvan is dat u van verbeteringen in huis nu al kunt profiteren. Uw huis wordt er namelijk véél comfortabeler en veiliger op en u voorkomt dat u al vroeg extra zorg nodig heeft.

Mijnhuisopmaat.nl

Via de website www.mijnhuisopmaat.nl (Deze link gaat naar een externe website), kunt u zelf vanuit thuis een eenvoudige test doen.

Woonadviseur

U kunt hiervoor ook een beroep doen op een woonadviseur, een deskundige op het gebied van bewust wonen. Bij MeerVoorMekaar (Deze link gaat naar een externe website) kunt u zich aanmelden voor een huisbezoek van zo’n adviseur via telefoonnummer 024 641 84 59.

De woonadviseur maakt vervolgens een afspraak met u en loopt met u uw huis door aan de hand van een checklist. U bepaalt uiteindelijk natuurlijk zelf welke maatregelen u nodig vindt en welke maatregelen u gaat nemen. De hulp van een woonadviseur kan zowel voor koop- als huurwoningen worden ingeroepen. Huurt u een woning bij Talis en De Kernen? Dan kunnen zij  u over de mogelijke uitvoering van werkzaamheden, naar aanleiding van een woonadvies, verder informeren.