Lees pagina voor

Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor veel ziekten waarbij de hersenfuncties achteruit gaan. Wat kunt u doen voor mensen met dementie?

Dementiewijzer

Mensen met ervaring met dementie hebben een boekje Dementiewijzer Wijchen (PDF, 675.1 kB) gemaakt. U vindt hierin onder meer informatie over:

Signaleringskaart

Er is ook een Signaleringskaart dementie (PDF, 3.6 MB) gemaakt. Hierop staat een aantal signalen (geheugen, gedrag, taal en dagelijks handelen) waarbij mogelijk sprake is van dementie. U kunt op deze kaart ook zien waar u terechtkunt als u geheugenproblemen vermoedt. Bij uzelf of iemand in uw omgeving.

Papieren boekje aanvragen

U kunt een exemplaar ophalen bij MeerVoormekaar, de sociale wijkteams en bij de bibliotheek. Wilt u hem per post ontvangen? Neem dan contact op met Leonie van den Nieuwenhuijzen van Meer Voormekaar, telefoonnummer 024 641 84 59 of e-mail  l.vandennieuwenhuijzen@meervoormekaar.nl.

Ontmoeten en dementie

MeerVoormekaar organiseert regelmatig bijeenkomsten (bijvoorbeeld het Dementiecafé) voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit doen zij samen met andere organisaties. Neem voor meer informatie contact op met Leonie van den Nieuwenhuijzen van MeerVoormekaar, telefoonnummer 024 641 84 59 of e-mail  l.vandennieuwenhuijzen@meervoormekaar.nl.

Vrijwilligerswerk (blijven) doen: Project DemenTalent

In Wijchen kunnen mensen met dementie hun talenten blijven inzetten. Zij kunnen de dingen doen die zij belangrijk en leuk vinden. Het Project DemenTalent helpt mensen met dementie. Om vanuit hun interesses, voorkeuren en talenten een vrijwilligersfunctie op maat te vinden. Spreekt dit u aan of kent u iemand met dementie die vrijwilligerswerk wil blijven doen? Neem dan contact op met Jeanny Evers van MeerVoormekaar, telefoonnummer 024 641 84 59 of e-mail j.evers@meervoormekaar.nl.