De gemeente Wijchen gaat bezuinigen op jeugdhulp en Wmo. U heeft er misschien al over gehoord of gelezen in de afgelopen dagen. De bezuinigingen zijn nodig omdat er in Nederland minder geld beschikbaar is voor zorg. Daarnaast groeit de vraag naar zorg. We moeten dus voor meer mensen zorg en ondersteuning regelen, voor minder geld. Natuurlijk moet iedereen die zorg nodig heeft, dit kunnen krijgen. Door te bezuinigen zorgt de gemeente Wijchen ervoor dat dit ook in de toekomst zo blijft.

Verandert er iets?

Als u gebruik maakt van Wmo of jeugdhulp verandert er nooit zomaar iets. Of er voor u iets verandert, hangt af van uw persoonlijke situatie. Het Sociaal Wijkteam gaat daarom altijd eerst met u in gesprek. U bepaalt samen wat voor u de beste oplossing is.

Ik heb ondersteuning thuis, wat nu?

Maakt u gebruik van de Wmo? Krijgt u bijvoorbeeld hulp in de huishouding, begeleiding bij zelfstandig wonen of gebruikt u een scootmobiel of rolstoel? Er kan iets voor u veranderen op het moment dat u uw zorg wilt verlengen. Of wanneer u een nieuwe zorgaanvraag doet. Misschien krijgt u minder uren zorg dan voorheen. Of andere vormen van zorg, dan u gewend bent. Het kan ook voorkomen dat er voor u niets verandert. 

Ik heb begeleiding bij opvoeden en opgroeien, wat nu?

Krijgt u of uw kind nu jeugdhulp? Bijvoorbeeld door een GGZ-behandeling of begeleiding bij u thuis? Pas op het moment dat u een nieuwe zorgaanvraag doet of zorg wilt verlengen, kan het zijn dat er iets verandert. De kans bestaat dat er in uw situatie helemaal niets verandert. En u gebruik kunt blijven maken van de zorg die u gewend bent. Of dat andere vormen van zorg in uw situatie ook passend zijn. Het kan ook zo zijn dat u minder uren zorg krijgt dan u gewend was.

Wat betekent dit voor mij?

Het Sociaal Wijkteam neemt altijd contact met u op voor er iets verandert. Omdat uw zorgvraag zo persoonlijk is, bespreekt u de meest passende oplossing met hen. U hoeft dus geen actie te ondernemen. Heeft u toch vragen? Uw Sociaal Wijkteam staat altijd voor u klaar.